Träningen då!?

Hälsa är ju inte bara vad vi stoppar i oss, utan det handlar om sömn, fysisk rörelse, state of mind, socialt liv och maaassor av faktorer. Än så länge så har jag skrivit mycket om mat, och det är för att jag tycker att om man lever ett "svensson liv" dvs inte är så intresserad av hälsa utan låter det lösa sig självt så anser jag att det första man ska börja med är kosten då den är rätt lätt att fixa, man kan läsa på och kasta ut allt näringsfattigt. När man väl börjar få i sig ordentligt med näring så kommer energin tillbaka och dååå kan man börja med dom andra sakerna.
Det handlar om att bryta en dålig cirkel...man äter dåligt, orkar inte röra på sig, sover dåligt, blir stressad, godissugen, ännu tröttare och orkar inte ta tag i kost mm.
Det svåra är ju så klart att bryta det...
 
Motion för mig handlar INTE om viktminskning eller att göra av med kalorier man fått i sig under dagen...utan det handlar om:
 
Syresättning
Nedstressande
Muskelbyggande
Stärker skelett och leder
Sover bättre
Optimerar hormoner och förbränningen
Och fler saker så klart =)
 
Man får inte glömma att om man även rör på sig så måste man öka näringen ännu mer i kosten då kroppen suger mer näring vid mortion så klart!
 
En vecka för mig:
1 lågintensivt löppass på min fastedag...då springer jag väldigt långsamt ca 2-3 mil på fastande mage för att öka min fettförbränning (Fastan återkommer jag till) och äter efteråt för att ge kroppen byggmaterial.
 
1 styrketräningspass med mycket funktionell träning
 
1 intervallpass med Zombiesrun (Återkommer =)) då jag har ätit innan för att kroppen hellre bränner glukos vid högre puls.
 
Och lite Armhävningar, gå uppför trappor, hänga lite i kontorsbordet..lunchpromenader då och då!
 
Mina pass kör jag då min kära fru lägger barnen eller under min friskvårdstimme på jobbet, vilket betyder att jag inte förlorar tid med varken barnen eller frugan <3
 
Får jag till allt det där så mår jag super, får MER energi till vardagssysslorna och familjen, sover bra, men om jag "vilar" en vecka så blir det tvärt om!
/Johnny